Hej

De muntliga delproven i svenska börjar lida mot sitt slut och eleverna har varit otroligt duktiga. Vi har fått höra många fina redovisningar och diskussioner under de två veckor det pågått. Nästa vecka går vi vidare med det muntliga delprovet i engelska. Det genomförs i grupper om två och det är Rikard (speciallärare) och Emma (lärare) som lyssnar på dem. För att förbereda sig hemma kan man försöka att prata lite engelska varje dag fram till provet.

På tisdag 23/11 är det studiedag och eleverna är lediga.

På torsdag 25/11 kommer de som lämnat in vaccinationsdokument att få den första vaccinsprutan. Detta sker i idrottshallen. Tiderna som gäller på torsdag är:
6A kl 08.30
6B kl 09.30
6C kl 10.15
Eleverna behöver vänta kvar 15 minuter efter vaccination innan de går tillbaks till klassrummet.

Matematik: Koordinatsystem och proportionalitet
Svenska: Skriva berättelse-julsaga
Engelska: Läsa engelska böcker, grammatik
Samhällskunskap: Källkritik och media
Bild: Bildanalys
Historia: Stormaktstiden-den karolinska tiden. Skriva en faktatext.

Läxor:
Onsdag: Språkvalsläxa
Fredag: Inlämning av julberättelse
Fredag: Prov – Hemkunskap (halva gruppen)

Veckans ordspråk: “Ingen kan allt, men alla kan något.”

Jannika, Simon, Marcus