Dags för förberedelser inför Nationella prov 2013?

Nu är första veckan efter höstlovet avklarad och därmed även startskottet för de muntliga nationella proven för ht-21.

Nästa vecka fortsätter på samma spår med muntliga redogörelser i svenska. Eleverna kommer att få reda på vilken dag de ska redovisa under nästa vecka.
Dagen innan eleverna ska genomföra sin redovisning får de med sig sina anteckningar att träna på till dagen därpå.

Under tisdagen går skolbyggnationen in i en ny fas. Då ska vårt klassrum kopplas ihop med den nybyggda skoldelen. Med anledning av detta kommer vi i klass 6A och 6B inte kunna vistas i våra klassrum utan kommer att genomföra undervisning i andra lokaler på skolan. På grund av detta kommer klass 6A att ha sitt prov i samhällskunskap på torsdag istället för tisdag. Nedan finner ni information som eleverna fått gällande provet i samhällskunskap:
Frågor Ekonomi och Arbete
Inför prov – Samhällskunskap – Ekonomi och arbete åk6 HT21
Ekonomi och arbete

Matematik: Koordinatsystem och proportionalitet
Svenska: Läsning och berättande text
Engelska: Förberedelser inför muntliga nationella prov
Samhällskunskap: Repetition och prov
Bild: Självporträtt
Historia: Stormaktstiden

(Ny dag) Torsdag: PROV – Samhällskunskap, Ekonomi och arbete

Veckans ordspråk: “Att beröva livet vänskapen är som att beröva jorden solen.”

Marcus, Simon, Jannika

Nationella provet i svenska och engelska - Clio – Making kids smarter