SÅ KONSERVERAR DU HÖSTLÖV (PERFEKT FÖR PYSSELKVÄLLEN) | Till en mysig höstdukning eller en vacker dörrkrans vill… | Höstlöv, Utomhus juldekorationer, Höstdekoration

Hej

Början av september bjuder verkligen på varierande väderlek. Sol och sensommarvärme ena dagen och regn och rusk nästa. Vi vill bara påminna om att det är bra om eleverna har vattentåliga ytterkläder med sig till skolan. De är ute i stort sett alla raster och det är inte så skönt att sitta med blöta kläder efter en rast.

På måndag 14/9 är det studiedag och eleverna är lediga. Vi hälsar dem välkomna åter till skolan tisdag den 15/9 istället.

För övrigt bjuder inte nästa vecka på några större förändringar. Vi arbetar på med de olika ämnena.
På fredag kommer klass 5A att ha ett prov i geografi. Alla har fått hem ett häfte med sådant de ska läsa på och kunna inför detta.
Norden och jordens uppbyggnad

De elever som varit sjuka under veckan kommer att göra avstämningen i matematik så snart de är tillbaka. Vill träna lite extra inför detta så får man gärna räkna repetitionsuppgifterna som finns i planeringen på Gleerups digitala läromedel.

Vecka 39 planerar vi att köra igång med terminens utvecklingssamtal. Eftersom vi har vissa covid-19 regler vi måste förhålla oss till så har vi bestämt att genomföra samtalen via Microsoft Teams. Eleverna har fått med sig en lapp med förslag på tider och lite mer info kring detta. Var snälla och skicka tillbaka lappen ifylld så fort som möjligt.

Tiderna finns också att se här: Tider för utvecklingssamtal

Nedan finner ni även information som ersätter föräldramötet detta läsår samt information från skolledningen kring Coronaviruset som ni bör ta del av.

Information vårdnadshavare 200910

Här kan ni se en informationsfilm som Bibeläventyret var här och spelade in i våras. Så fina elever vi har!

Vi arbetar med:
Matte: De fyra räknesätten-uppställningar
Svenska: Berättande text
Engelska: Unit 1 ”Friendship”, muntliga övningar, a/an, the
Historia: Medeltiden
Geografi: Prov-Norden och jordens uppbyggnad
Kemi: Luft och vatten
Teknik: Datorer och programmering
Bild: Självporträtt inspirerade av Roy Lichtenstein

Onsdag: Engelska glosor+skriv tre egna friendship rules i din skrivbok.
Homework week 38
Torsdag: Matte-uppställningar de fyra räknesätten. Visa att du kan ställa upp och räkna ut. Du får läxan på tisdag.
Fredag: Prov geografi (se länken ovan)

Veckans ordspråk: ”Morgonstund har guld i mun”

Marcus, Simon, Jannika