SOMMAR 2020 | Lärarförbundet Vallentuna

Vad roligt att vi äntligen är tillbaka i skolan igen! Nu är första skolveckan till ända och eleverna är värda en helg. Kommande vecka är första hela ordinarie skolveckan för detta läsår och kommer att rulla på efter schema som bifogas nedan.

Schema 5A 2020-2021

Nedan följer även kontaktuppgifter till oss klassföreståndare i årskurs 5.

Marcus Jonsson 5A

Mail: marcus.jonsson2@karlstad.se

Jannika Heder 5B

Telefon: 070-0203190

Mail: jannika.heder@karlstad.se

Simon Nydahl 5C

Telefon: 070-0205005

Mail: simon.nydahl@karlstad.se

Elevens val

Under nästa vecka kommer läsårets första ‘elevens val’-period att starta, en period som fortlöper fram till höstlovet. Vi ber eleverna att vara uppmärksamma på vilket av deras val som de blir tilldelade.

Skolfotografering

Vecka 36 genomförs läsårets skolfotografering. Klass 5A har tid på tisdag 1/9 innan lunch.

Simundervisning och föräldramöte

Vi vill även passa på att meddela att läsårets simundervisning är flyttad till maj 2021 på grund av rådande Corona-omständigheter. Samma omständigheter gör även att läsårets föräldramöte ersätt av en skriftlig information kring läsåret 2020/2021. Detta för att ni ska slippa att oroa er över att samlas på skolan i dessa tider. Vi återkommer med mer information. Ni är självklart välkomna att höra av er vid frågor och funderingar.

Klassfotboll

Avslutningsvis vill jag vidarebefordra nedanstående meddelande beträffande klassfotboll från lagansvarig Linn Eriksson (Andreas mamma).

Nu är det alldeles snart dags för Klassfotboll. Varje klass kommer att spela fyra matcher under veckorna 35-38. Klassen är anmäld som 4A (eftersom den tänkta starten var under vårterminen) och spelar på onsdagar med start 26 augusti. Jag återkommer med tid och plats för matcherna så snart jag vet exakt. Om det finns några fler föräldrar som vill/ kan hjälpa till på matcherna är ni välkomna att höra av er till mig.

Just nu är 3 tjejer och 8 killar anmälda. (Eftersom det ska vara minst två tjejer och minst två killar på planen vore det ju extra bra om någon mer tjej är sugen på att spela)  Om någon mer är sugen på att spela är det bara att höra av sig till mig via mail:  linn-eriksson@hotmail.com eller via sms 070-6029725. Medlemsavgiften är reducerad till 200 kr per spelare. Betalas till mig via swish 070-6029725 (Kom ihåg att skriva barnets namn)

Mvh Linn Bergström (Andrea Bergströms mamma)

Utdrag från hemsidan svenskalag.se/klassfotbollen:

Nu är det klart att vi kör höstens klassfotboll med start 24 augusti.
Vi har gjort åtgärder så att det kommer att kunna genomföra matcherna på ett bra sätt. Varje lag/klass kommer att få spela 4st matcher under veckorna 35-38. Det kommer inte bli några matcher på helgerna ”Stora Klassfotbollsdagarna”  på grund då blir det för stora folksamlingar!

Vi spelar på fler områden än vad vi brukar, nya områden är Hultsberg, Romstad och Skutberget.

Publik:
Nu när Svenska fotbollsförbundet har sagt att det får vara 50 personer som publik har bestämt att varje spelar i klassfotbollen får ta med sig en anhörig till match. Viktigt att ni sköter detta, ha koll på era föräldrar i ert lag! Vi kommer att ha funktionärer på varje plan/område som tar hand om lagen som spelar och de lag som väntar på att få spela.
Varje lag får ha 6st ledare/föräldrar som tar hand om laget under matcherna!

de lag som väntar på att få spela.

Vi arbetar med
Matematik: Form och storlek
Engelska: Feelings
Svenska: Poesi och repetition av alfabetet.
Historia: Medeltiden
Geografi: Norden
Kemi: Luft och vatten
Teknik: Datorer och programmering
Bild: Färgvandring – Vattendroppar

Torsdag: Matematik. Multiplikationstabellerna 1-10. Multiplikationstabeller

Fredag: Engelska. Klockan. Fraser att uttala och stava. Homework week 35

Veckans ordspråk: ”Du kan inte ta dig an havet före sjön.”

Marcus, Jannika, Simon

Fler nationer blir klara för OS 2020 i Japan - Fotbolls-VM 2022 i ...