Vecka 19

Kommande Evenemang – Bibeläventyret! – Equmenia

Hej

Den här veckan har vi hunnit med mycket trots att den varit lite kortare. Vi har påbörjat ett stort arbete med att skriva fabler på svenskan och detta kommer vi hålla på med ett tag framöver. Vi står i startgroparna och kommer att förbereda oss genom att läsa många fabler tillsammans och göra planeringar tillsammans. Vi har pratat om hur en fabel byggs upp genom att man t.ex. börjar med att utse vilken sensmoral man vill använda i den. Rom byggdes som bekant inte på en dag så det här får ta lite tid.

Nästa vecka kommer vi att få besök av Andreas Hultsten från Svenska kyrkan. Han är Nationell ledare för ett projekt som heter Bibeläventyret. Eleverna kommer att på ett fartfyllt och spännande sätt lära sig mer om berättelserna i bibeln. Andreas har besökt skolan många gånger tidigare och det brukar vara uppskattat av eleverna.

”BIBELÄVENTYRET ÄR:

  • ett samarbete mellan skolor och kyrkor, som funnits sedan år 2000.
  • en del av Svenska Bibelsällskapet, som alla kyrkor i Sverige är med i.
  • ett icke konfessionellt läromedel, som används i årskurs 4 eller 5.
  • en mycket kreativ och pedagogisk metodik, som leds av en utbildad och licensierad instruktör.”

Klassfotboll

Många elever har anmält sig till klassfotbollen i år. Tyvärr kommer det inte att bli någon klassfotboll förrän till hösten. Det beror förstås på den pågående pandemin. I klass 4A är det totalt 10 elever vill delta i klassfotbollen. Tyvärr har ingen vårdnadshavare hört av sig till mig för att ta emot dessa insamlande anmälningslappar som jag uppmanade till i veckobrevet vecka 11. Det krävs nämligen en vårdnadshavare som ansvarar över detta för att klass 4A ska få ställa upp med ett lag. Om ni känner er manade att ansvara för detta hör ni av er till mig på mailadress marcus.jonsson2@karlstad.se för att ta emot de insamlade anmälningslapparna under vecka 19.

Smittspridning

Vi ser nu att det sker en större samhällsspridning av Covid-19 i Värmland och vill därför försöka minska riskerna så mycket som möjligt. Några av åtgärderna vi gör på skolan är att vi slussar ut eleverna från klassrummet i mindre grupper för att minska trängsel i kapprummet, i klassrummet sitter alla en och en, alla klassrum är utrustade med handsprit. Vi vill be er vårdnadshavare att undvika att gå in i skolans lokaler om det inte är absolut nödvändigt. Hämtning och lämning av elever får ske utomhus.

Här kommer ett mail från skolledningen.

Ett förtydligande kring ombyte elevens val fotboll:

Folkhälsomyndigheten kom den 17 april ut med nya rekommendationer kring barn och fysisk aktivitet.

Fysisk aktivitet är bra för folkhälsan, idrott och träning ska därför fortsätta, anser Folkhälsomyndigheten. Däremot kan aktiviteterna behöva anpassas för att minimera riskerna för smittspridning.

Eftersom det är svårt att utföra full fotbollsaktivitet med jeans osv. tog vi beslutet att gruppen för elevens val fotboll får byta om i omklädningsrummet, med avstånd mellan platserna, och ingen duschning efteråt. De elever som har elevens val i anslutning till start och slut av skoldag rekommenderas att göra ombytet hemma.

Läs mer:  https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/verksamheter/information-till-idrotts–och-traningsanlaggningar/

Hälsningar Skolledningen Skattkärrsskolan

Vi arbetar med:

Matematik: Kort division. Här hittar ni en liten introduktion till hur vi räknar kort division i skolan.
https://gleerupsportal.se/laromedel/matematik-4/article/b06750be-64c9-4778-96e7-8ac74f79353f
Engelska: Hobbies- Skriv en text och berätta om din favorithobby.
Svenska: Fabler
Religion: Judendom-Prov
Geografi: Det svenska landskapet
Biologi: Våren
Teknik: Kläder
Bild: Arbeta klart med Hundertwasser. Vårbild för de som blir/är klara.

Läxor:

Onsdag: Religion-prov judendom. Träna på det du skrivit i lilla häftet  och läs igenom sidorna jag kopierat från religionsboken.
Torsdag: Tabelltest

Veckans ordspråk: ”Nya kvastar sopar bäst”

Ha en trevlig valborg och första maj!
Marcus, Simon, Jannika

Fröken Bild - Tips och förslag på bild i skolan: Valborgseld ...