Veckorna bokstavligen springer iväg och juni månad närmar sig med stormsteg. Under torsdagen genomförde eleverna Skolloppet till förmån för Barnhjärnfonden. Eleverna sprang så att svetten rann och de många hundra varv som de samlade ihop bidrar säkerligen med en slant till denna välgörenhet.

Under veckans gång har vi också genomfört de nationella proven i matematik. Eleverna har även här arbetat flitigt. Vi är mycket nöjda.

Nästa vecka kommer vi klassföreståndare att arbeta med överlämningar inför årskurs 7. Därför är vi borta varsin dag från våra klasser. Vikarie är Maria Blandon som är känd hos eleverna sedan tidigare. Alla klassföreståndare i årkurs 6 kommer också att arbeta med att sambedöma de nationella proven i matematik torsdagen den 19/5 (vecka 20). Vikarier kommer att tas in för detta.

Nästa vecka ska alla elever ha en muntlig redovisning i geografi. Eleverna har arbetat i mindre grupper med arbetsområdet “människor i världen” och gjort egna powerpoint-presentationer. Låt gärna barnen visa sina presentationer hemma och uppmuntra dem att berätta kring dem.
Redovisningarna genomförs på ordinarie geografilektioner enligt nedan:

6A – Måndag och tisdag
6B – Tisdag och onsdag
6C – Tisdag och onsdag

I fysik så arbetar alla klasser med rymden och det är ett prov planerat till den 24/5 (v.21).

Vi vill även passa på att påminna om att all idrottsundervisning kommer att ske utomhus från och med nu. Eleverna behöver därför tänka på detta när de packar sitt ombyte. Ombyte och duschmöjligheter finns. Emanuel hälsar att de kommer träna på orientering under några veckor.

Nedan finns information från några vårdnadshavare som försöker att planera en klassresa för klass 6A. De behöver er hjälp, åsikter och synpunkter. Ta del av denna information.
Klassresa 6A vt22

Matematik: Matematikprojekt – Designa ditt rum
Svenska: Skrivprojekt Ön
Engelska: The Fantastic Mr. Fox
Fysik: Rymden
Bild: Digitala bilder
Geografi: Redovisning – Människor i olika delar av världen
Religion: Etik och moral/identitet

Måndag – tisdag:
Muntlig redovisning i geografi
Torsdag: Mät ditt rum enligt angivna instruktioner. Mer information kommer.

Veckans ordspråk: “Livet är verkligen lätt men vi insisterar på att göra det komplicerat.”

Jannika, Marcus, Isabelle

MIN NATUR: Vår, sommar och höst - bukettapel